Integritetspolicy & Köp- och leveransvillkor

Samlat nedan finns: Integritetspolicy samt Köp- och leveransvillkor på lottalindskog.se

Om Create Change Sweden AB/lottalindskog

  • Företaget har sitt säte i Staffanstorp. Företagets postadress är Griffelvägen 1, 245 64 Hjärup.
  • Önskar du att komma i kontakt, skicka ett mail till lotta@lottalindskog.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör jag av mig inom kort.

Beställning

  • När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress.
    I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress.
  • Är något fel i orderbekräftelsen kontakta mig omedelbart via e-post lotta@lottalindskog.se

Leverans

  • Inga extra fraktavgifter tas ut.
  • Normal leveranstid på enskilda produkter är 4-5 vardagar. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.
  • Leveranser kopplade till abonnemang skickas i samband med ett månadsskifte. Och kommer normalt fram till mellan den 1:e – 3:e i månaden.
  • Leveranser kopplade till kurser skickas vid de tidpunkter som beskrivs i respektive kursöversikt.
  • Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att jag har meddelat dig om längre leveranstid) kontakta mig på e-postadress: lotta@lottalindskog.se
  • Leveranser skickas normalt med PostNord som Varubrev direkt hem till brevlådan.
  • Vill du ha enskilda produkter till ett speciellt datum? Kontakta mig gärna på lotta@lottalindskog.se så ska jag göra allt jag kan för att hjälpa till med det.
  • Om en produkt avviker mot normal leveranstid kontaktar jag dig via e-mail för att meddela beräknad leveranstid. Du har rätt att annullera din order om leveranstiden inte passar dig.
  • Har du beställt flera varor kommer de skickas i enskilda paket.
  • Om produkten skadas eller kommer bort under transporten från lottalindskog.se till kunden så är lottalindskog.se betalningsansvariga. Om produkten skadas eller kommer bort då du återsänder den till lottalindskog.se så är kunden betalningsansvarig. Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall du omedelbart reklamera detta tillPostNord.
  • Reklamationer om en produkt skulle vara felaktig, defekt eller felexpedierad så ber jag dig kontakta mig omedelbart via e-mail lotta@lottalindskog.se
  • så jag kan rätta till felet. Ersättningsleveranser sker naturligtvis helt utan kostnad.
  • Produkter som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av mig.

Priser

  • Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms. Presentkorten undantagna där moms läggs på först i kassan.
  • Jag reserverar mig för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller mig rätten att justera priset.
  • Ev. fraktkostnader och andra avgifter redovisas innan du bekräftar köpet.
  • Kunder som beställer från länder utanför Sverige kan vara skyldiga att betala tullavgifter.
  • Ev. tullavgifter är inte inkluderat i priset och redovisas inte innan du bekräftar ditt köp.
  • Ev. tullavgifter ska betalas av kunden till tullen i det land som vi levererar till.

Betalsätt

Kortbetalning:

I webbutiken betalar du med kort genom Stripe. Stripe tillhandahåller betalningstjänster för kortbetalningar. Stripe sköter hanteringen av kortuppgifter genom deras säkra system där du tryggt fyller i dina kortuppgifter. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) och är krypterade. Jag använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet – 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet och genomför betalningen. Jag tar inte del av dina kortuppgifter. När betalningen har godkänts skickas du tillbaka till lottalindskog.se där du får en bekräftelse på att ditt köp är genomfört.

Betalning via faktura:

Önskar du betala via faktura mejlar du till lotta@lottalindskog.se. Faktureringsavgift på 29 kr per faktura tillkommer.

Företag!  Vill du att jag ska fakturera ditt företag? Kontakta mig på lotta@lottalindskog.se

Ångerrätt

  • Vid köp av produkter på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en produkt som du har beställt. I samband med julen har vi förlängt öppet köp till 11/1 2022.Vid nyttjande av din ångerrätt:
  • Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss. I samband med julen har vi förlängt öppet köp till 11/1 2022.
  • Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.
  • Ur miljösynpunkt och för din enkelhet, använd gärna emballaget varan blev levererad i.
  • Skicka returen med en notering eller följesedel om ordernummer och om du vill returnera produkten. Köpesumman återbetalas i sin helhet, senast 30 dagar efter det att vi har återfått varan.
  • Är det beställt mot faktura så rekommenderar vi att vi får tillbaka returen innan fakturans förfallodatum. Annars måste fakturan betalas i tid och vi returnerar då pengarna så fort vi fått returen.
  • Du som kund står själv för returfrakten. Obs! Retur får inte ske som postförskott eller efterkrav.
  • Behöver du hjälp eller mer information kontaktar du mig på lotta@lottalindskog.se så hjälper jag dig på bästa sätt.

Returadress:
Create Change Sweden AB
Griffelvägen 1
245 64 Hjärup

  • Övrigt vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.
  • På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.
  • För mer om den lagstiftade ångerrätten, se här.

Reklamation och klagomål

  • Skulle produkten vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar jag mig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.
  • Du måste alltid kontakta mig för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.
  • Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

Hur går du tillväga vid reklamation?

  • Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till lotta@lottalindskog.se där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.
  • Om det inte lyckas att leverera en liknande produkt, återbetalar jag dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Jag står för returfrakt vid godkända reklamationer.
  • Jag förbehåller mig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

Ansvarsbegränsning

  • Jag tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.
  • Jag accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.
  • Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför min kontroll.

Produktinformation

  • Jag reserverar mig för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter.

Information om Cookies

  • Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.

Personuppgifter

  • Genom att handla hos Create Change Sweden AB/lottalindskog.se accepterar du företagets dataskyddspolicy och behandling av dina personuppgifter. Jag värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Jag säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredje part utan rättslig grund.
  • Create Change Sweden AB/lottalindskog.se är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till mig som kund. Dina personuppgifter behandlas av mig för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.
  • Nedan information är en summering av hur jag i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.
  • Vad är en personuppgift?
    En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.
  • Vilka uppgifter lagrar jag?
    För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar jag ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.
    Dina uppgifter lagras så länge jag har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.
  • Rättslig grund
    I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.
  • Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?
    Betalleverantör

    Vid genomförande av köp, delas information med min betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos mig. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. Den betalleverantör (betaltjänst) som jag använder mig av är: Stripe.
  • Fraktbolag
  • För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste jag dela med mig specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. Det fraktbolag jag samarbetar med är: PostNord.
  • Helhjärtade brev
    Har du valt att prenumerera på min Helhjärtade brev delas förnamn, efternamn och e-postadress med min nyhetsbrevs leverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Jag använder Mailchimp för utskick av brev.

Mejl som skickas ut för att de är kopplade till och del av produkten du valt att köpa ska inte förväxlas med de Helhjärtade breven.

  • Rätten till tillgång
    Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos mig. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.
  • Rätt till rättelse
    Du har rätt att be mig uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.
  • Rätten att bli glömd
    Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att jag måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).
  • Ansvarig för dataskydd
    Create Change Sweden AB/lottalindskog.se är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.
  • Så skyddas dina personuppgifter
    Jag använder mig av industristandarder som SSL
  • Ändringar till de Allmänna Villkoren
  • Jag förbehåller mig rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

Tvist och lagval

  • I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.
  • Vid eventuell tvist följer jag beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.
  • Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.