praktisk kurs i bättre skamtålighet

Bota skam med medkänsla

Skam gömmer sig i hela livspusslet

 

Skam är det som får dig att känna dig liten, värdelös och övertygad om att du är fel. Att leva utan skamtålighet begränsar oss på sätt vi inte förstår förrän vi satt ord på skammen.

Skam är en obekväm känsla att handskas med och slår ut vår vanliga förmåga att tänka klart. Alla känner skam även om vi aldrig pratar om den. Genom kursen förstår du hur skam fungerar, när den hindrar dig och hur du oskadliggör den. 

Skamtålighet är att gå från skam till medkänsla. I vårens kurs lär du dig hur.

SAGT AV KURSDELTAGARE 

”Tusen tack Lotta för att du har skapat denna kurs och gjort det möjligt för mig att hitta modet att titta på dessa bitar inom mig. Så tacksam!” Greta S

”Tack för att du än en gång lyckas öppna upp djup i mig som jag inte hade anat och att jag får fortsätta min utveckling tillsammans med dig.” Maria M

 

Konkret kurs i Bättre Skamtålighet

Kursen bygger på Brené Browns forskningsresultat om skam och hur vi bygger skamtålighet. Under 2 månader gör vi tillsammans den praktiska resan till skamtålighet. Du väljer själv vilken arena i livet du fokusera på under kursen tex föräldraskap, entreprenörskap eller ledarskap.  

Det här är en kurs för dig som vill bli starkare och tryggare i dig själv.  Som vill våga vara mer sårbar och autentisk i dina relationer.

Kursen ger dig möjlighet att göra upp med gammal skam. Du får också träna medvetet att känna igen och reagera på skam för att oskadliggöra den. 

VÅRENS KURS FULLBOKAD

Kursen är online med personligt uppstartsamtal, liten och trygg kursgrupp och praktiska verktyg att använda. Den avslutas med firande och hyllningsdiplom.

Efter kursen har du orden och kunskapen som behövs för att hantera skamattacker. Du har konkreta verktyg  som hjälper när skamcykloner slår till. 

Testimonials

Sagt om kursen

”Innan kände jag att skammen gjorde så himla ont! Det var svårt att sätta ord på den och när jag kände skam gjorde jag mycket för att dölja den.
Under kursen har jag vänt ut och in på alla skrymslen där skammen har funnits och slagit ner sin boning. Jag har kunnat lyfta fram allt skamfyllt i ljuset. Jag har fått insikter hur, när och varför skammen dyker upp i vissa situationer. Hittat mina triggers och vad jag kan göra för att förhindra att skammen tar över totalt och kan möta skammen och mig själv med varsamhet och kärlek istället.
Nu känner jag att jag är bättre rustad inifrån och kan lättare stoppa skammen och möta den med närvaro, kärlek, varsamhet och se allting på ett annat sätt än tidigare.”
Greta S

”Innan kursen var jag osäker på vad skam egentligen var och nervös inför att titta på skammen i mitt liv.

I kursen lärde jag mig olika övningar och verktyg för att lyfta fram skammen och sätta ord på den.
Nu känner jag mig lugnare eftersom jag förstår bättre vad skam innebär för just mig och jag vågar lyfta fram den i ljuset och titta på den när den gör sig påmind istället för att låta den påverka mig i det dolda.”
Maria M

” Före kursen trodde jag att jag kommit längre i mina egna processer.

Under själva kursen insåg jag att jag hade mycket att jobba med. Det var tungt och svårt och jag var nära att ge upp. Tills jag insåg att jag både måste och ville jobba vidare. Det gav resultat.
Idag är jag så glad och lycklig att jag inte gav upp utan följde mina tanketrådar, funderingar, kursen och min kurskompis. Jag har tagit steg som gör att jag mår bättre totalt och lämnat en del rädslor bakom mig.”
Marianne M

”Tidigare hade jag skamkänslor för min kropp och vissa slags känslor som sorg/tårar, ilska och t.o.m rädsla.

Under kursen jobbade jag just med ovanstående bitar.
Nu är jag mer medveten och känner lättare igen skamkänslor och kan då ta hand om mig själv bättre. Och känna medkänsla med mitt eget inre barn och varför hon en gång känt skamkänslan. Nu tröstar jag mitt inre barn. Skamkänslan skenar inte iväg med en massa negativa tankar om mig själv eller andra utan den är bara som en känsla som alla andra. Känner mig nu mer normal nu när jag vet att andra faktiskt känner likadant.”
Maria N

Bättre Skamtålighet

Praktisk kurs bara för kvinnor

exklusiv och personlig kursgrupp med 4-6 kursvänner att träna tillsammans med. 

I kursen ingår:

 • Personligt uppstartsamtal med Lotta
 • Kurspaket som skickas hem till dig
 • Gruppträffar online varannan vecka
 • Digitalt kursmaterial
 • Konkreta övningar
 • Praktiska verktyg att använda
 • Skamtålighetsvän
 • Träningsstöd
 • Kurslitteratur


EN FRIGÖRANDE UPPLEVELSE
Workshopliknande gruppträffar online med utrymme för reflektion och samtal. Öppen och trygg atmosfär. Hands-on-övningar och praktiska verktyg att använda mellan de gemensamma arbetspassen. Tydlig kursstruktur och personligt stöd av kursledaren. Användbar kunskap om skammens ABC och vad som behövs för att bygga skamtålighet.

 

FULLBOKAD

 

En personlig kursresa

Du formar kursen till det du behöver och  styr själv när, var och hur du jobbar med ditt kursmaterial. De 7 tillfällena vi ses är kursens enda fasta tider. Kursen har ett tydligt upplägg och du kan räkna med en tidsinvestering på runt 3,5 timmar per vecka.

Under vår kurstid tillsammans:

 • Ingår ett personligt uppstartssamtal på 30 min inför kursstart.
 • Ses vi online varannan vecka för ett 90 min arbets- och reflektionspass som leds av Lotta. Tider för de 7 träffar som ingår i kursen bestäms gemensamt. 
 • Får du tillgång till ett ny digital kunskapsetapp att arbeta med på egen hand varannan vecka.
 • Har du en planering med var olika delar av kurslitteraturen passar in att läsa.  

Våren 2022 är kursen helt fullbokad.

Personligt startsamtal
Konkreta verktyg
Ett kurspaket i brevlådan
Praktiska övningar
Gruppträffar online
Digitalt kursmaterial

Har du frågor om kursen Bättre Skamtålighet? Hör gärna av dig till mig.

9 + 6 =

Brené Brown citat

Skammens makt bygger på att det inte går att prata om den. Det är därför som skammen älskar oss perfektionister – det är så lätt att få tyst på oss.