Det liv som blev mitt

Älskar Tomas Sjödins formulering. Blir ödmjuk och kärleksfull av tankesättet “Det liv som blev mitt”. Gör att jag ser värde i det jag först hade velat slippa att uppleva. Gör mig modig nog att ta in överflödet av glädje, kärlek och tillhörighet som fyller det livet som är mitt.

“Dit du går, gå med hela hjärtat” står det på kortet jag får som ung. Då har jag inte insikt om mina starkaste värderingar: Helhjärtat och Sant. Men orden bekräftar det jag känner på insidan, längtan att leva fullt ut.

Att jag bestämmer mig för att strunta i det halvhjärtade och satsa helhjärtat gör att jag lär mig vara i det obekväma. Valet att säga upp mig, flytta från ett nybyggt drömhus, vara en tonårsmamma som envist öppnar igensmällda känslodörrar. Allt det här kommer ur behovet att leva helhjärtat och och drivkraften i att vara sann.

Ständigt övar jag på att vara äkta. Stå med rak rygg, mjuk framsida och vilt hjärta. De orden har jag lånat av Brené Brown. Hennes forskning lär mig hur jag utgår från att jag är tillräcklig, just här, just nu.

Längtan till ett eget företag

Att driva eget, vara fri, självständig, ytterst ansvarig. Oj, vad jag känner mig dragen till det här runt 25. Jag nosar på affärsidéer, letar lokaler men backar. Väljer högskoleutbildning i hälsopromotion och pedagogik istället. Det blir roligt jobb efter utbildningen men drömmen lever kvar.

Vid 35 tar jag äntligen mod till mig och startar företag parallellt med min anställning. Intensiva småbarnsår, villrådighet kring marknadsföring och ett skräddarsytt jobberbjudande gör att jag lägger ner. Men i hjärtat bor längtan kvar.

Några är innan 50 är frihetslängtan öronbedövande. Jag vill äga min egen tid. Få plats i mitt eget liv. Orka ta hand om mig själv. Finnas där för de jag älskar. Så när jag startar företag igen är det en livsstilsförändring som driver. Den djupa personliga utvecklingsresa jag gör för att börja driva företaget öppnar dörrar till ett mer helhjärtat liv. Sårbart klär jag av mig gamla sanningar, låter nya ta form. Lär nytt och bygger kompetens som egenföretagare.

Idag blir jag varm i hjärtat av hur mina produkter blir en del av mina kunders livsresa. Bli gärna en av mina uppskattade kunder! Välj Egentidsboxen eller Guldserien och upplev utvecklingen själv. 

Längtan till ett eget företag

Att driva eget, vara fri, självständig, ytterst ansvarig. Oj, vad jag känner mig dragen till det här runt 25. Jag nosar på affärsidéer, letar lokaler men backar. Väljer högskoleutbildning i hälsopromotion och pedagogik istället. Det blir roligt jobb efter utbildningen men drömmen lever kvar.

Vid 35 tar jag äntligen mod till mig och startar företag parallellt med min anställning. Intensiva småbarnsår, villrådighet kring marknadsföring och ett skräddarsytt jobberbjudande gör att jag lägger ner. Men i hjärtat bor längtan kvar.

Några är innan 50 är frihetslängtan öronbedövande. Jag vill äga min egen tid. Få plats i mitt eget liv. Orka ta hand om mig själv. Finnas där för de jag älskar. Så när jag startar företag igen är det en livsstilsförändring som driver. Den djupa personliga utvecklingsresa jag gör för att börja driva företaget öppnar dörrar till ett mer helhjärtat liv. Sårbart klär jag av mig gamla sanningar, låter nya ta form. Lär nytt och bygger kompetens som egenföretagare.

Idag blir jag varm i hjärtat av hur mina produkter blir en del av mina kunders livsresa. Bli gärna en av mina uppskattade kunder! Välj Egentidsboxen eller Guldserien och upplev utvecklingen själv. 

Att våga vara i det obekväma

Idag hjälper och kramar jag våra tjejer när de övar och tränar sina modmusker. Länge ville jag skydda dem från allt som kräver helhjärtat mod. Men jag lär mig att stödja istället för att skydda. Idag känner jag deras styrka, ser hur de står upp för sig själv och sina behov. Hur de vågar vara sårbara och följa sin väg. 

Jag vet att jag hjälper när jag i handling visar vad helhjärtat mod är. När jag säger ja till mig och den jag är. Låter dem se mig sårbar. Berättar när skamcyklonerna golvar mig. Visar hur jag gör för att satsa utan garantier. Och vågar känna alla känslor utan att ägas av dem. 

Tatueringen på Matildas arm, för mod och att övervinna rädsla. Hur Tuva lyssnar på en kompis som är ledsen. Sofias förmåga att resa sig stark. Alla tre hjälper de mig att komma ihåg vem jag vill vara. Och att få gå före och visa vägen gör mina steg modigare och mer bestämda. Tillsammans övar vi att leva helhjärtat. Lär oss älska och värna om oss själva.

Roliga arbetsår som bygger kompetens

Ledningsgruppen i Burlington varuhuset planerar och prioriterar inför en stor förändring. Den tejpade tidslinjen på golvet ger översikt. Realistisk mängd aktiviteter? Rätt ordning?

NBV

´Där ska jag jobba’ säger jag övertygad till min kompis. Det är studieförbundet NBV:s Malmökontor jag cyklar förbi under gymnasietiden. Och det blir 17 år med folkbildning och idéburen verksamhet. Hela tiden jobbar jag med det jag gillar mest: utveckling och projekt. Tillfällena är många att trampa upp nya stigar och jag tar dem. Gör uppehåll för högskola: Programmet i pedagogik med inriktning hälsopromotion. Kommer tillbaka fylld med nya perspektiv. Under min tid på NBV växer jag från ny i arbetslivet till utvecklingsansvarig på Sverigenivå.

IKEA

I 10 år lever jag min IKEA dröm. Det är på skakiga och osäkra ben jag byter från folkbildning till global affärsmiljö. Värderingarna, människorna och arbetskulturen drar mig hit. Och gör att jag trivs. Den globala miljön utvecklar mig. Oftast arbetar jag som Change Manager i olika globala projekt. Många höjdpunkter blir det. Här är två:

Wow! Jag uppfinner och genomför det globala förändringskonceptet för Aktivitetsbaserade kontor på IKEA. I två år skapar jag förutsättningar för beteende förändringar. Gör så att IKEA värderingarna blir praktiska handlingar i den fysiska arbetsmiljön. Och vilket team vi är som jobbar tillsammans. Underbart!

Vilken ära! Jag samskapar med ledningsgruppen för IKEA varuhuset i Burlington, Kanada. De vill ha bättre och större resultat av förändringar de gör. Deras behov styr och jag blandar individuell coaching, team utveckling och ren praktisk förändringskunskap. Resultatet blir en vitamininjektion som ger utdelning i verksamheten direkt. De ser mig som ‘adopterad’. Jag lämnar en del av mitt hjärta där.

NBV

´Där ska jag jobba’ säger jag övertygad till min kompis. Det är studieförbundet NBV:s Malmökontor jag cyklar förbi under gymnasietiden. Och det blir 17 år med folkbildning och idéburen verksamhet. Hela tiden jobbar jag med det jag gillar mest: utveckling och projekt. Tillfällena är många att trampa upp nya stigar och jag tar dem. Gör uppehåll för högskola: Programmet i pedagogik med inriktning hälsopromotion. Kommer tillbaka fylld med nya perspektiv. Under min tid på NBV växer jag från ny i arbetslivet till utvecklingsansvarig på Sverigenivå.

IKEA

I 10 år lever jag min IKEA dröm. Det är på skakiga och osäkra ben jag byter från folkbildning till global affärsmiljö. Värderingarna, människorna och arbetskulturen drar mig hit. Och gör att jag trivs. Den globala miljön utvecklar mig. Oftast arbetar jag som Change Manager i olika globala projekt. Många höjdpunkter blir det. Här är två:

Wow! Jag uppfinner och genomför det globala förändringskonceptet för Aktivitetsbaserade kontor på IKEA. I två år skapar jag förutsättningar för beteende förändringar. Gör så att IKEA värderingarna blir praktiska handlingar i den fysiska arbetsmiljön. Och vilket team vi är som jobbar tillsammans. Underbart!

Vilken ära! Jag samskapar med ledningsgruppen för IKEA varuhuset i Burlington, Kanada. De vill ha bättre och större resultat av förändringar de gör. Deras behov styr och jag blandar individuell coaching, team utveckling och ren praktisk förändringskunskap. Resultatet blir en vitamininjektion som ger utdelning i verksamheten direkt. De ser mig som ‘adopterad’. Jag lämnar en del av mitt hjärta där.

Ledningsgruppen i Burlington varuhuset planerar och prioriterar inför en stor förändring. Den tejpade tidslinjen på golvet ger översikt. Realistisk mängd aktiviteter? Rätt ordning?

Vill du bli min brevvän?

Du får fria Helhjärtade brev varannan vecka och speciella brevvänserbjudande då och då.

Prenumerera gratis