Delar av en livsresa

Dit hjärtat leder

En ny start

På ytan lämnar jag ett välbetalt arbete med status, för att istället starta eget företag. På insidan ger jag mig ut på en sårbar seglats mot ett helhjärtat liv. Det blir en inre resa som kommer att kräva all min styrka. För att våga hålla i. Genom stormar av motstånd, självtvivel och inbitna mönster seglar jag mot en vardag fylld med närvaro och plats för människorna jag älskar. Plats för mig! Till ett liv där jag känner mig äkta och levande. Där allt det som är jag får plats och jag kan uppleva effekterna av att äga min egen tid.

I början tänker jag att jag ska komma fram och gå i land. I dag vet jag att jag vill fortsätta segla. Här på utvecklingens hav med det helhjärtade livet som min inre kompass.

Att min företagskärna ska komma att formas kring frihet att vara äkta, modet att vara sig själv och glädjen i att leda helhjärtat är ingen plan. Mer en möjlighet som ropar på mig. Det är min djupa och obekväma personliga utvecklingsprocess som för mig hit.

I full blom

Idag känner jag mig grundad i en skön bladning av nytt och gammalt. Tidigare erfarenheter av stora förändringsarbete, människor i förändring och att skapa utbildningsmaterial från grunden har fått nytt liv. Högskoleutbildningen i hälsa och pedagogik blandar sig väl med Brené Browns certifierade utbildning: The Darring Way och årsprogram i frihet och företagande.

Kombinationen av 10 år på det globala IKEA mixat med många år i den idédrivna folkbildningens tjänst tillsammans med några år som egenföretagare ger mig en erfarenhet och en grund jag är stolt över.

Längtan att följa min egen väg har slått ut i full blom de senaste åren. Nu, när jag släppt taget om ’hur jag borde vara’, står jag här. Som den jag är.

Vill du veta mer om mig? Beställ ett av mina paket. För som Lena, IKEA chefen vars ledningsgrupp jag tränade i förändringsarbete, nu god vän och kär kund säger: Jag älskar det du gör, för allt är så mycket DU!

Att våga vara i det obekväma

Idag hjälper och kramar jag våra tjejer när de övar och tränar sina modmusker. Länge vill jag skydda dem från allt som kräver helhjärtat mod. Men jag har lärt mig att stödja istället för att skydda. 

Jag hjälper när jag i handling visar vad helhjärtat mod är. När jag säger ja till mig och den jag är. Låter dem se mig sårbar. Berättar när skamcyklonerna golvar mig. Visar hur jag gör för att satsa utan garantier. Och vågar känna alla känslor utan att ägas av dem. 

Tatueringen på Matildas arm, för mod och att övervinna rädsla. Hur Tuva lyssnar på en kompis som är ledsen. Sofias förmåga att resa sig stark. Alla tre hjälper de mig att komma ihåg vem jag vill vara. Och att få gå före och visa vägen gör mina steg modigare och mer bestämda. Tillsammans övar vi att leva helhjärtat. Lär oss älska och värna om oss själva.

Att våga vara i det obekväma

Idag hjälper och kramar jag våra tjejer när de övar och tränar sina modmusker. Länge vill jag skydda dem från allt som kräver helhjärtat mod. Men jag har lärt mig att stödja istället för att skydda. 

Jag hjälper när jag i handling visar vad helhjärtat mod är. När jag säger ja till mig och den jag är. Låter dem se mig sårbar. Berättar när skamcyklonerna golvar mig. Visar hur jag gör för att satsa utan garantier. Och vågar känna alla känslor utan att ägas av dem. 

Tatueringen på Matildas arm, för mod och att övervinna rädsla. Hur Tuva lyssnar på en kompis som är ledsen. Sofias förmåga att resa sig stark. Alla tre hjälper de mig att komma ihåg vem jag vill vara. Och att få gå före och visa vägen gör mina steg modigare och mer bestämda. Tillsammans övar vi att leva helhjärtat. Lär oss älska och värna om oss själva.

I full blom

Idag känner jag mig grundad i en skön bladning av nytt och gammalt. Tidigare erfarenheter av stora förändringsarbete, människor i förändring och att skapa utbildningsmaterial från grunden har fått nytt liv. Högskoleutbildningen i hälsa och pedagogik blandar sig väl med Brené Browns certifierade utbildning: The Darring Way och årsprogram i frihet och företagande.

Kombinationen av 10 år på det globala IKEA mixat med många år i den idédrivna folkbildningens tjänst tillsammans med några år som egenföretagare ger mig en erfarenhet och en grund jag är stolt över.

Längtan att följa min egen väg har slått ut i full blom de senaste åren. Nu, när jag släppt taget om ’hur jag borde vara’, står jag här. Som den jag är.

Vill du veta mer om mig? Beställ ett av mina paket. För som Lena, IKEA chefen vars ledningsgrupp jag tränade i förändringsarbete, nu god vän och kär kund säger: Jag älskar det du gör, för allt är så mycket DU!

Helhjärtad livstil i toner

Musik och sång berör något djup inom oss. För mig är det här ledmotivet i en helhjärtad livsstil, vägen till att leda sig själv. Otaliga är gångerna har jag gått med den här låten på högsta volym för att våga äga min egen livsberättelse och hitta kraften att älska mig själv.

Nu delar jag den med dig.

Klicka på play, känn in och sjung med!

Fritt att prenumerera

Månadsbrev för dig som vill leva helhjärtat